sunnuntai 7. elokuuta 2011

Säilöttyä kesäkurpitsaa

Kesäkurpitsaa on kyllä tänä kesänä syöty ennätysmäärä!Eikä se tunnu loppuvan millään ja lisää tulee vaan, ja eihän sitä hukkaankaan voi heittää.Varsinkaan kun oma tytöntyllerö on ne mummin kanssa taimesta asti istuttanut :) Tällä kertaa sitten päätettiin osa säilöä purkkeihin talven varalle. Pakastimessakin kun sitä jo sen verran on..

Internetistä otin perusliemiohjeen oman reseptin pohjaksi, sillä loppu oli sovellusta sillä periaatteella mitä kaapissa sattui olemaan.

Eli näillä mittasuhteilla mentiin:

6 dl väkiviinaetikkaa
2 1/2 l vettä
400 g sokeria
2 dl suolaa

Purkkeihin laiteltiin sekaisin "kerroksittain" :

- kesäkurpitsaa/kurkkua
- tilliä
- mustaherukan lehtiä
- sipulia
- valkosipulia
- maustepippuria
- laakerinlehtiä
- porkkanaa (puuttuu kuvasta)
- inkivääriä
- kesän kuivattuja sekalaisia yrttejä

Harmitti kovasti ettei ollut yhtään sinapin siemeniä,pitää muistaa ostaa taas kaappiin heti seuraavalla kauppareissulla!
Mutta tytöntyllerön kanssa purkitettiin ainekset ja kaadoin jäähtyneen ja kiehautetun liemen päälle. Nyt säilymään viileään ja pimeään paikkaan. Muutaman viikon päästä maistellaan tulos ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti