Näitä terveellisempiä elämäntapoja noudattaen olen ruvennyt suosimaan gluteenittomia jauhoja monissa herkuissa vehnäjauhon sijaan. Ei turpoa enää vatsa eikä tule ähky olo ;)
Valkoista sokeriakin pyrimme arkikäytössä välttämään mahdollisimman paljon ja korvaamme sen usein luonnontuotteella eli hunajalla. Vohvelitkaan ei kuulu joka arkipäivään, mutta joskus on kiva herkutella iltapalaksi tai vaikka siivouspäivän kahvitauolla :D
Käytän vohveleihin tätä perusohjetta suunnilleen,vaikka enemmänkin silmämääräisesti taitaa todellisuudessa mennä omissa kokkailuissa ja pienemmillä määrillä yleensä teen.
Gluteenittomat vohvelit ja mustikkarahkatäyte:
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- n. 3dl jauhoja (gluteeniton)
- 2tl leivinjauhoja
- suolaa (ja sokeria) hieman
Usein korvaan osan maidosta/kermasta vichyllä, tulee rapsakkuutta enemmän.
ja mustikkarahka:
- mustikoita
- rahkaa
- hunajaa
Tuoretta sitruunamelissaa päälle jos sattuu kaapista löytymään , olen itse aivan ihastunut siihen ja tuntuu että voisin tunkea sitä melkein mihin vaan jälkiruokaan,kakkuun..yms.... :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti