keskiviikko 31. elokuuta 2011

Olen niin innostunut!

Enkä tiedä mistä aloittaa! Nyt olen niin kauan ja melkein joka ilta lueskellut silmät kiiluen kaikkia blogeja, jotka keskittyvät varsinkin raakaravintoon, luonnonmukaiseen elämään, ekoloogisuuten ja tottakai lisäksi vielä..käsitöihin :D

Niin ja uutuutena nyt olen perehtynyt lisää myös lähdevesiasiaan!








Tottakai heti tutustuttuani lähdeveden terveellisyyteen verrattuna hanaveteen, menin sivustoille löydälähde.com, ja harmikseni sain huomata että meidän lähellä ei ainakaan siellä ollut tietoa lähteistä. Täytynee siis ruveta selvittelee asiaa muuta kautta,että mistä sitä löytyisi juomakelpoinen lähde läheltä.

Tähän asiaan ei siis auta kaupan lähdevesipullot. Senkin jo lukaisin ;) Hyvä kaivovesikin kuulemma olisi parempi kuin hanasta tuleva,joten pitänee selvitellä noiden tuttujen kaivojen juontikelpoisuutta. Ja samalla yritän päästä kaivovesitraumastani eroon.. jonka aiheutti aikoinaan kuolleet sisiliskot kaivossa (en muista oliko hiiri tms lisäksi),joka kerkesi siellä jonkin aikaa olemaan ja vesi oli juomakäytössä silloisessa kodissani (yöök!) Omaksi onnekseni luotin kissaani joka lopetti juomasta sitä vettä, ja suostui juomaan vain kaupasta kannettua, joten tein samoin. Mielestäni vesi ei muutenkaan maistunut omaan suuhunikaan hyvältä.Siinäpähän muut pitivät hulluna, mutta eipä niitä jälkeenpäin naurattanut kun kaivoon kurkattiin ja se tyhjennettiin ;)

Tässä muutama poiminta sivuilta http://www.loydalahde.com/ , sieltä voi lukea lisää osiosta : usein kysytyt kysymykset







"Mitä kemikaaleja kraanavesi sitten sisältää?
Kun raakavettä desinfioidaan talousvedeksi, veteen syntyy epäpuhtauksia, jos raakavesi sisältää epäpuhtauksien lähteeksi sopivaa orgaanista ainesta. Pintavesi (joki- ja järvivesi) sisältää eniten tällaisia aineita, kuten humusta. Pohjavedessä (kaivovesi) niitä on vähiten. Mitä puhtaampaa raakavesi on, sitä vähemmän syntyy epäpuhtauksia. Kun desinfiointiin käytetään tavallisinta desinfiointitapaa, kloorausta, veteen syntyy erilaisia kloorattuja yhdisteitä kloorin reagoidessa orgaanisen aineen kanssa. Humuspitoisesta pintavedestä kloorattu juomavesi saattaa sisältää pieniä määriä satoja erilaisia epäpuhtauksia. Jos vedessä on bromidia, syntyy myös bromattuja epäpuhtauksia. Talousvettä voidaan desinfioida myös muilla menetelmillä, mm. otsonoimalla. Otsonointi saattaa myös tuottaa haitallisia sivutuotteita. Bromipitoista vettä otsonoitaessa syntyy mm. bromaattia. Kloorauksen yhteydessä syntyvistä epäpuhtauksista ehkä eniten on tietoa trihalometaaneista, klooratuista furanoneista ja halogenoiduista etikkahapoista. Niiden epäillään aiheuttavan terveyshaittoja, lähinnä vähäisen syöpäriskin."



"Mitä hyötyä lähdeveden juomisesta on, kraanavetemmehän on äärimmäisen puhdasta ja hyvälaatuista?
Vesi ja veden laatuun keskittyminen, on tekijä, joka lokeroituu monen mielessä “äärimmäisyyksiinsä vietyyn hifistelyn”, ja kun alamme puhumaan luonnosta itse haettuu lähdeveteen liittyvistä strategioista, tippuu hommalta monen silmissä viimeisimmätkin käytännöllisyyden rippeet. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että kehostamme 60-70% on vettä! Se millaisesta vedestä veremme ja kehomme nesteet rakentuvat, vaikuttaa olennaisesti elimistömme kokonaisvaltaiseen toimintaan – jopa enemmän kuin syömämme ravinto.
On mielestäni turha esimerkiksi kuvitella, että syöttämällä akvaariossa eläville kaloille maailman laadukkaimpia kalanruokahiutaleita, ovat kalat automaattisesti huipputerveitä. Jokainen akvaariokaloja hoitanut tietää kuinka tärkeää roolia kaikki veden laatu näyttelee kalojen hyvinvoinnin kannalta (pH, lämpötila, TDS-luku, mahdolliset epäpuhtaudet jne.).
Suomen vesijohtovesi on maailmanlaajuisesti arvioituna äärimmäisen puhdasta. Lisäksi Suomen veden laadun parantamiseksi on tehdy paljon parempia linjauksia kuin monissa muissa maissa. Suomi oli mm. ensimmäisiä maita, jotka vaihtoivat linjauksiaan veden puhdistamisen suhteen nopeasti esimerkiksi trihalometaanien, furanonien ja bromaatin haitallisten vaikutusten tarkemman ymmärtämisen jälkeen. Vaikka kraanavetemme onkin maailman mittapuulla erittäin puhdasta, on se silti puhdistettu kemiallisten prosessien avulla (desinfioidaan yleensä kloorilla tai natriumhypokloriitilla). Useiden kraanavetemme sisältämien kemikaalien vaikutukset elimistömme toimintaan eivät ole suotuisia ja moni niistä lisääkin tutkitusti toimiikin karsinogeenisinä eli syöpäriskiämme lisäävinä. Talousveden puhdistaminen on kuitenkin tärkeää prosessi, jonka avulla kykenemme jakamaan vettä miljoonille ihmisille. Veden puhdistamisessa käytetyistä prosesseista on kuitenkin hyvä tiedostaa muutamia tekijöitä."


Lähdeveden käyttäjien hyvinvointikertomuksia ja parantumistarinoita olen lueskellut myös nyt niin paljon, että olen todella vakuuttunut että haluan kokeilla tätä heti kun jostain sen lähteen löydän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti