perjantai 2. syyskuuta 2011

Detox on tauolla..

Päänsärky ei ottanut loppuakseen, joten detoxkuuri jäi hetkeksi tauolle. Harmi! Mutta ajattelin vielä yrittää toisen kerran... nettiä selaillessa huomasin että päänsärkyjä muillakin tullut, mutta joillakin helpottanut kun muistanut juoda tarpeeksi vettä (niinkuin ohjeessakin muistutetaan...!) Luulenpa että se omalla kohdallanikin jäi sitten liian vähäiseksi.. vaikka vettä kyllä juon päivässä paljon, mutta ehkä normaaliakin vähemmän kumminkin kuurin aikana tuli juotua,koska sitä vesidetoxjuomaa tuli juotua vähän koko ajan ( 1,5 L /pvä)

Mutta raakapirtelöitä olen tehnyt muutamana aamuna ja suurentanut salaatin määrää muun ruoan ohessa,sekä pienentänyt lämpimän ruoan osuutta. Täytyy todeta nyt ainakin muutaman päivän perusteella että pirtelö on aivan mahtava aamulla, ja tuntuu pitävän nälkääkin hyvin pitkälle poissa!




Kuvia en ole malttanut toistaiseksi aamulla nappaista, kun on muutenkin ollut sellaista kiirettä ja hälinää se aamiaisaika :)
Mutta omiin pirtelöihini olen toistaiseksi laittanut :

Raakapirtelö:

- banaania
- mansikkaa
- pinaattia
 tai
(- omenaa,päärynää)
-banaania
- vadelmia
- selleriä

Ja minusta ne ovat olleet hyviä :)
 


"Aloittelijan pirtelöresepti:
  • banaani
  • pari kourallista vihreää: pinaatti on hyvänmakuinen aloittelijan kasvi
  • tuoreita tai pakastettuja marjoja pari kolme ruokalusikallista
  • vettä sen verran että saat pirtelöstä haluamasi paksuista
Sekoita tehosekoittimessa, myös sauvasekoittimella pääsee alkuun. Sekoita riittävän pitkään että vihreät hienontuvat kunnolla.
Nauti pari annosta päivässä, tyhjään vatsaan tai enintään hedelmien jälkeen. Aamu on erityisen hyvä ajankohta. Muista myös pureskella hetki suussa ennen nielemistä – tarkoitus on enemmänkin ’syödä’ pirtelö kuin ’juoda’.  Lisää vähitellen vihreiden määrää: ylärajana voit pitää sitä, että juoma edelleen maistuu hyvältä!"

 Lähde: http://raakaruoka.com/2009/10/19/viherpirtelon-perusteet/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti