perjantai 30. syyskuuta 2011

Kasvisruukku

Kasvisruukut tai ruukut yleensäkin ovat niin helppoja ja herkullisia ruokia, joita on kätevä myös tehdä "jämätarvikkeista-tai ruoista".

Kansitaikina:

- 125g voita
- 125g maitorahkaa
- 2 dl jauhoja (vehnä tai muuta haluamaansa)
- raastettua juustoa ( määrä tykkäyksen mukaan )

Sekoita keskenään pehmeä voi, maitorahka, jauhot ja juustoraaste. Laita taikina hetkeksi kylmään.

Tällä kertaa täytteeksi pilkoin kaikenlaisia kaapista löytyviä kasviksia ja juureksia, paistoin oliiviöljyssä pannulla, sekaan (ruusu)suolaa,pippuria,(luomu)kermaa ja aurajuustoa. Aikuisten ruukkuihin yleensä lisäksi myös tabascoa tai chiliä.

Mielestäni kansitaikina on niin herkullinen että täytteeksi sopii melkein mitä vain :D Usein käytän täytteessä joko perunaa tai riisiä kasvisosion lisänä, ainakin jos vieraita syömässä. Valkosipuli- tai kermaperunat + kasviksia + feta/mozzarella/reilu juustokerros on suosittu täyte.


Valmiit täytteet laitetaan kupposiin ja taputellaan kuoritaikinasta sopivan kokoiset palat päälle. Yleensä pyörittelen vielä lisätankoja taikinasta ruoan kanssa, jotta herkullista "kuorta" voi sitten ottaa lisää ;D Uuniin ,175 c, kunnes taikina saanut kauniin värin :)





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti