torstai 15. syyskuuta 2011

Shokeerava tavaran määrä!

Viime ajat eräs asia on todella saanut ajatukseni itseensä suorastaan pakkomielteisesti, nimittäin varaston siivous. Ei kaikki voi mitenkään ymmärtää tätä pakkomiellettä ;)



Minulla on kaksi varastokoppia ( ei mitään ihan pieniä..) jotka olivat aivan täyteen ahdettuna tavaraa, vaatehuoneeni, sekin täynnä, keittiönkaapit,vaatekaapit ja kaikki kaapit, kaikki niin ärsyttävän täynnä tavaraa pursuamassa. Olen siivonnut muut kaapit miljoona kertaa järjestykseen (rakastan järjestystä) , mutta tilan ahtaus ajaa ne lopulta aina samaan sekaisin olevaan ylitäyteen tilaan, ja tavara alkaa ettiä tilapäispaikkoja kaappien ulkopuolelta, argh.

Joten sain siitä ajatuksesta pakkomielteen että tarvitsen siivota varastoni ensin, jotta saan sinne tilaa ja sinne voin sitten viedä taas sisältä tavaraa jne jne.

(ai niin, ja tavaraa siis on säilössä myös vanhempieni varastossa....!)

No mutta, nyt sain vähän kuljetusapua, ja siirsimme varastoideni sisällöt melkein kaikki, vanhempieni pihamaalle, ison pressun päälle, jonne levittelin ja tyhjensin kaikki .

Lajittelin,lajittelin.. kauhistelin tavaramäärää (niinkuin muutkin sen näkevät..)laitoin tavaraa pois niin paljon, että tyytyväisyys oikein uhkui minusta, kunnes, sitä tavaraa ja lajiteltavaa vain riitti lisää, ja takaisin meille tulevien pinokin kasvoi, minun mielestäni silti liian isoksi, vaikka ehkä se todellisuudessa ihan kohtuullinen on.. kun ottaa huomioon että lapsiperheessä sitä tavaraa on väkisinkin niin paljon enemmän!
Ja yli puolet ainakin pois lähti.
Tässä se perfektionisti vain taas puskee esille...
Haluisin myös kaikki jäljelle jäävät tavarat lajitella tiptoptarkkoihin laatikoihin omineen aihealuineen, ja niin kyllä osa jo olikin, mutta nyt ne on vielä tarkemmin , hah :D



Haluaisin tehdä tämän homman kerralla pois, jotta tavaroiden inventaariot ei hyppisi silmille ja ajatuksiin vähän väliä.

Minusta tuntuu että tarvitsen saada kaiken tämän muun elämänmuutoksen ja parannuksen ohella myös kodin ja kaikki ympärilläni olevat asiat mieleiseen järjestykseen.

Tämä on muutenkin asia jossa joudun kehittämään itseäni ja tsemppaamaan,olenhan aina melkein tottunut olemaan sellainen joka tykkää vaihdella sisustusta inspiraatioiden mukaan ja shoppailla mielenvirkeydeksi,näistä sitä tavaraa ja vaatetta on kertynyt! Herkästi myös olen ostellut lapselle kaikkea, eläimille kaikkea kivaa jne.Plus uutuusviehätyksenä kirpparit ja niiden löydöt. Vaikka näihin asioihin on jo kerennyt tulemaan iso muutos ostelun suhteen, mutta tavaraa on silti vielä jäljellä...
ja yksi ajatus ja "haave"  on saanyt sitä tavaraa myös kertymään... ajattelen aina että "sitten kun jonain päivänä minulla on se iso oma maalaistalo,enemmän lapsia, isompi perhe.. ehkä ei ole sitten varaa .. jne ... " siksi niitä mattoja,verhoja,vuodevaatteita,yms ylimääräisiä tavaroita.



Olen tavaraa kyllä karsinut jo monesti ja luulen että meidän nykyinen (nyt tämän viimeisimmän karsinnan jälkeen) on todellakin ihan kohtuullinen määrä, normaali,keskimääräinen, jos niin voisi sanoa,ehkä jopa enemmän siellä vähemmän tavaran puolella nykyihmisten tavaramääriin verrattuna.
Silti, himoitsen vieläkin sen vähentämistä, ei enää varastosta, mutta nämä muut kaapit....!

Tosiasia on kumminkin se että edelleen vaatekaapissani on vaatteita joita en juurikaan käytä todellisuudessa (vaikka olevinaan olen ne jo sieltä karsinut pois..),vuodevaatteissakin on ne omat lempparinsa ja osa jää käyttämättä, niinkuin astioissakin, uskon että pärjään vähemmällä, olisiko se niin kauheaa että en voisikaan yhtäkkiä valita niin paljoa erilaisista väreistä sen hetkiseen kiinnostukseen, vaan joutusin tyytymään siihen mitä on, ja olla vaikka vain tyytyväinen että minulla on peitto? tai ruokaluvälineet?lämpimät vaatteet? Huonekaluja?ei miettiä niiden ulkonäköä.Tämä on se asia mitä työstän sisustusrakkauteni kanssa ja lähipäivinä vielä hoitelen nämä muutkin tavarat.

Voisin kirjottaa ja jankuttaa tästä tavara-asiasta vielä vaikka miten paljon , pakkomielle mikä pakkomielle, ei sitä kaikki ymmärrä, ehkä samassa tilanteessa olevat ? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti