lauantai 10. syyskuuta 2011

Onni Oksentaja

Onni, joka on oksennellut satunnaisen tasaisesti siitä lähtien kun olen sen meille hakenut.. jälkeenpäin ajateltuna mietin että näinköhän se oksensi jo edellisessä kodissaan, koska he olivat miltei varmoja että se oksentaa hakureissulla, koska oli juuri syömässä.. (mutta ei oksentanut)
Ja Onnin oksenteluthan ovat siis ajoittuneet siihen syömisen jälkeen. Onni, joka on jo muutaman kerran kerennyt eläinlääkärillä asioimaan reilun kuukauden sisään. Joskus sitä taas miettii että tämäkö se on taas edessä kun ottaa kissan epämääräisemmistö oloista liian nuorena,"pelastaminen" vie paljon rahaa ja tuo paljon stressiä ja huolta, mutta mitäpä sitä ei tekisi tämänkin pikkupojan tähden!

Onni on käynyt röntgenissä, jossa todettiin vain että mahalaukussa ja suolistossa paljon tavaraa ja todennäköisesti myös sitä kissanhiekkaa, jota epäilin Onnin syöneen.. (onneksi se tapa loppunut!), mutta loppujen lopuksi selvisi että ihan alkuperäinen veikkaukseni ja pelkoni osui sitten kumminkin oikeaan..eli Onni ei siedä broileria.

Oksentelu lähtee liikkeelle broilerin syönnin jälkeen vaikka mitkä oksennuksenestolääkitykset olisi päällä! joten kanaruoat jätettiin pois ja kaikki oli taas ok,kunnes yksi ilta laitoin toiselle kissalle broileria tiskipöydällä, ja puhelin soi...poistuin sitä hakemaan..ja jostainhan kaikkea mahdollista aina syövä Onni oli ilmestynyt ja kerkesi hotkaista kaikki broilerit tiskipöydältä kuin mikäkin ahmatti! Oksennus ei kumminkaan alkanut heti vaan pari tuntia tapahtuneen jälkeen, ja jatkuikin koko seuraavan yön, ja seuraavat 3 päivää.. nyt ollaan menossa 4. päivää. Onni ei siis kumminkaan ole oksennellut tätä koko aikaa, vaan ollut oksennuksenestolääkityspäällä, 3 kertaa päivässä.
Maha on silti ollut kipeä ja ripulilla, olen hieronut mahaa,nesteyttänyt ja ruokkinut käsin tietyin väliajoin pari päivää (ja yöllä kerran) koska kierre tuntui jäävän päälle.. ja tänään Onni oli aivan normaali oma ittensä , riehunut,tuhonnut ja yrittänyt ahmia itse ruokaa, mutta sitten , oltiin poissa kotoa pari tuntia ja takaisin tultua en voinut uskoa silmiäni, oksennus!ja kohta toinen meidän nähtemme, ruoan jälkeen.
Oksennuksenestolääkkeet oli melkein loppu,tippa jäljellä,onneksi päivystävä eläinlääkäri sattui olemaan omalla toimipisteellään samassa kaupungissa, ja päästiin samantien sinne kantamaan rahojamme.. sillä aika kalliiksi tulee viikonloppuisin päivytysajalla mennä hakemaan sitä oksennuksenestolääkettä..;) mutta no, tottakai halusin samalla eläinlääkärin mielipiteen kissasta, ja se oli aivan sama kuin omanikin, eli siitä kanansyömisestä johtuen lähtenyt oksentelu joka ärsyttänyt nyt sen masun jne..
No ehkäpä tästä vajaan 100e arvoisesta kanan pöydälle jättämiserehdyksestä opin, ja muistan seuraavalla kerralla olla tarkempi. (Varmuuden vuoksi broilerit pysyköön toistaiseksi kaupassa.)

Onni kumminkin on hyvin virkeänä,riehuu, tekee omituisia juttujaan,tuhojaan ja sotkujaan niinkuin pennun kuuluukin ;)

Ja sitten se menee Moonalle pestäväksi ja sitten voi kivuta äiskän syliin kiehnäämään ja nukkumaan <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti