torstai 8. syyskuuta 2011

Raakasuklaata!

Ensimmäistä kertaa tuli sitä nyt lopulta tehtyä, niin pitkän jahkailun jälkeen ;) Niin ristiriitaisia juttuja siitä tullut luettua,mutta suklaanhimo voitti.... ja vielä pahempaa on se, että siitä tulikin niin paljon parempaa kuin kaupan valmiista raakasuklaasta, jota vain olin tätä ennen maistanut,ajattelin että ei olisi mitään pelkoa että tähän addiktoitusin.... mutta pähkinäraakasuklaa, se on se koukku!

Mutta eilen tein satsin ja nyt saan pidätellä itseäni etten vedä viimeisiä palojakin satsista, joita ei ole kuin muutama jäljellä... huoh :D
Kuvassa ei siis koko satsi.



Raakasuklaa:
1/2-3/4 dl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
1dl kaakaovoita
1dl raakakaakao-jauhetta
1/2 dl lucuma-jauhetta
3 rkl (luomu) agavesiirappia/vaahterasiirappia
1/4 tl (luomu) vanilja-jauhetta/vaniljatankoa
Ja mitä vain haluat mausteeksi sekaan !
(itse laitoin tässä: pähkinä,hunaja,kookoshiutaleita osaan)


Isompaan kattilaan kuumaa vettä, pienempi kattila/astia siihen päälle, koska suklaan ainekset sulavat vesihauteessa. Mutta huom! vettä ei saa päästää roiskumaan yhtään seokseen!!(jos näin käy, pakasta seos,vesi eroaa siitä ja sulata uudestaan ja homma alusta)

Raasta kaakaovoi pieneksi,möykyt eivät sula.Laita kookosöljy ja kaakavoi sulamaan hauteeseen,kun ne ovat sulaneet laita sekaan kaakaojauhe ja lucuma,sekoita tasaiseksi.

Lisää siirappi ja muut mausteet. Sekoita ja laita muotteihin. Sitten vain pakastimeen n.puoleksi tunniksi ja valmista on ;)
Säilytä suklaa jääkaapissa tai pakastimessa,koska kookosöljy muuttuu juoksevaksi/löysäksi huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti