sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lohivatruskat

Niin herkulliset lohivatruskat! Erilaisia niin täydellisen makuisia muunnoksia kyseisistä vatruskoista muutamassa kyläpaikassa syöneenä, innostuin itsekin!
Näitä silloin tällöin tehdään ja yleensä se yksi satsi uppoaa heti parempiin suihin,vieraille,tytöntyllerölle, itselleni... joskus saattaa muutama riittää (ja kestää pari päivää..) pakastimessakin .



Ohje :

Kuori:
- perunaa
(- maitoa)
- voita
- kananmuna
- jauhoja
- suolaa

Täyte:
- lohta (kypsennettyä/savu) (maustaa voi pippuri,sitruuna,yrtti)
- keitettyä riisiä
- voita /suolaa halutessaan


Keitä perunat ja muussaa, eli toisinsanoen perunamuussia,jonka voi tehdä maitoon tai veteen. Anna jäähtyä. Laita sekaan kananmuna ja voita haluamasi määrä, suolaa samoin.
Jauhoja sen mukaan että siitä alkaa tulla taikinamaista,itse jätän senkin aika pehmeäksi ja leivonta vaiheessa käytän vain enemmän jauhoja käsissä :D  Teen lituskoita lättyjä joista toisen puolen täytän jo valmiiksi sekoitetulla lohiriisiseoksella, ja sitten toinen puoli lätyskää kiinni ja täyte on sisällä!

Uuniin, n. 200 c ja ruskeapilkkuina alkavat kypsiä olla. Uunin jälkeen voisulaa päälle! 

Tarjoillaan voin (!) :D juuston, tuorejuuston , minkä tahansa kanssa tai sellaisenaan, niin rentoa,lihottavaa ja hyvää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti